Anslagstavlan

2020-05-24 Minigolfbanan

Hej kolonister!

Nu är minigolfbanan klar att användas! Även boulebanan har fått en uppfräschning.

I ”Klubbrummet” intill banorna, finns klubbor och bollar samt bouleklot att låna gratis.

Här finns också protokoll & pennor.

Grindnyckeln passar till ”klubbrum”.

//Festkommittén

2020-04-27 Information från styrelsen

 • Dagens kontakt med Folkhälsomyndigheten angående frågan om hygienutrymme som delas med många personer där största delen är i riskzonen ska öppnas eller ej blev svaret att detta inte var att rekommendera.
 • Då det är svårt att vara på kolonin och inte ha tillgång till toalett har styrelsen tidigare beslutat att öppna 4 toaletter och koncentrera städningen till dessa. Duscha går ju att göra hemma.
 • Styrelsen har beslutat att föreningen ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att skydda våra medlemmar så långt det är möjligt. Kontakt med Folkhälsomyndigheten sker kontinuerligt.
 • Ni som har hund eller katt se till att de hålls kopplade på allmänna ytor inom området enligt Nyttjanderättsavtalet. Tänk på att det finns risk att de kan bli inlåsta när de smiter in till andra kolonister i en stuga eller ett förråd.
 • Vänligen respektera möjligheten vi har att kunna köra bil in till kolonin för att lasta i och ur saker.
 • När du utfört en tillåten transport kör ut omgående och parkera på p. platsen. Det är inte tillåtet att parkera på ”hörnorna” i slutet av stigarna. Ej heller att stå utanför kolonin medan ”du bara ska”…..
 • Respektera också hastigheten, tänk på att det finns många barn & cyklister i området.
 • Transport till komposten sker med skottkärra eller liknande, ej med bil eller bil och släp. Då får du köra direkt till Återvinningsgården. Tänk också på vad du kastar där, inga stora träd med rotklumpar med jord på, de ska vara rena från jord för att kunna flisas och delade om de är stora. I annat fall kör du dem till återvinningsgården.
 • På nästa styrelsemöte 25 maj kommer styrelsen att ta ställning till om det går att genomföra kommande städdag 14/6 samt Midsommarfirande.

Med denna information önskar styrelsen alla en lugn och skön 1:a maj på kolonin!

2020-04-16 Områdesbesiktning

Under maj månad, kommer områdesbesiktning att ske på koloniområdet.

Vi besiktigar enligt stadgar och nyttjanderättsavtalet.

//Områdeskomittén

2020-04-09 Brandrisk

Det råder eldningsförbud i Ängelholm.

Du får fortfarande grilla i egen grill, men öppen eld, även i eldkorg, är förbjudet.

På denna länk kan ni se aktuell brandrisknivå och vad den innebär.

http://www.rsnv.se/brandriskprognos/

2020-03-31 Dansbanan

På grund av Corona är uthyrning av dansbanan inställd tills vidare.

Gemensamma städdagar 2020

 • 14 juni
 • 1 augusti
 • 27 september + medlemsmöte

2020-03-31 Ogräsbekämpning

Tacksamt om vi tillsammans kan försöka hålla rent från ogräs runt dansbanan, Spaljestigen och Ytterstigen på frivillig väg.

Pumpa däck

Nu går det att pumpa cykeln på gaveln vid verkstaden.

Skruva på medhängande nippel så kan du även pumpa andra däck.

Uthyrning av dansbanan

Från den 1 april går det att boka dansbanan

Ansvarig för uthyrningen är Lena Ström

Telefontider: Måndagar & Tisdagar mellan klockan 17.00 - 18.00

0723 94 85 16 OBS! Telefonen är endast påslagen dessa tider!

Messenger-grupp för kolonister

Då vi tyvärr drabbas av inbrott på vårt koloniområde, fick jag idén att starta en grupp på Messenger, ”Grannsamverkan Fritiden” för alla kolonister där man lätt kan nå ut med viktig och akut information.

Alla tyckte det var en god idé men så började många att trycka på tummen upp och skriva bra och då blev det inte alls så bra. Alldeles för mycket att bläddra igenom och en massa pling i telefonen till alla om oviktig information. Intresset att vara med var inte lika kul längre med alla dessa pling. Meningen är att det ska plinga när det verkligen är viktig att medlemmarna uppmärksammas. Då tror jag att sidan fyller en bra funktion.

Alltså: CHATTEN ÄR ENDAST ÄR TILL FÖR AKUTA och BRÅDSKANDE utrop.

Så här gör du när du vill svara på ett inlägg:

Tycker man att någon sagt nått som är bra, eller vill meddela en specifik person ngt så kan man klicka på personens profilbild (cirkeln till vänster i chatten). Därefter kommer det upp alternativ "skicka meddelande". Om du ändå vill göra tumme upp på det ngn skrivit: Håll fingret inne på texten personen skrivit, då kommer det upp olika symboler bl.a. "tumme upp/ned" (allt för att slippa onödigt pling).

Förhoppningsvis kan vi slå på aviseringarna nu och slipa pling hela tiden. Och glöm ej gå ut på Facebook "koloni fritiden Ängelholm" och bli medlem för att kommunicera och informera om mindre akuta saker.

Facebooksidan är inget som styrelsen startat men de som ansöker om att få bli medlem på sidan blir inlagda av andra medlemmar. Kan ibland ta någon dag beroende på när någon medlem går in och kollar på sidan och lägger till nya ansökningar.

Det är bra med synpunkter men det bästa forumet är att gå på medlemsmöten och ta upp dem där. Det går bra att lägga förslag i god tid (minst en månad) före ett medlemsmöte så tar vi med det på dagordningen. Den som väcker en fråga ska vara med på mötet och förklara sina tankar om förslaget.

Jag hoppas att dessa inbrott har något gott med sig och kan öka intresset för att få fler aktiva i föreningen och inte tänka att ”det får de andra fixa”. ”De andra” det är vi alla tillsammans!!

Säkert finns många nytillkomna kolonister som har nya idéer att tillföra föreningen.

Tack Therese Lynne för din hjälp med tipsen på Messenger!

Mvh, Gunnel Arvidsson

Viktig Information!

Det har kommit till kommunens och styrelsens kännedom att det finns

kolonister som dragit slangar/rör och kopplat på dagvattenbrunnarna.

Du som har vattenutsläpp från din koloni som är kopplat till kommunens dagvattenledning ska snarast koppla bort dessa, nergrävda som ovan-påliggande, vare sig det är regnvatten eller ”köksvatten”.

Du får dränera inom tomten. Dessa brunnar är i första hand avsedda att ta hand om vattnet i gångarna. Det är absolut förbjudet att göra intrång i kommunens ledningsnät.

Besiktning av dagvattenbrunnar görs av kommunen. Kommunen ser mycket allvarligt på att kolonister gör intrång i ledningsnätet.

//Styrelsen

Fordonstrafik inom området, max 10 km

För allas trivsel ber vi er köra enligt pilarna på kartan om ni kör på området.

//Styrelsen

Parkeringen

Det inte är tillåtet att använda parkeringsplatsen för uppställning av släp, husbil eller husvagn.

//Styrelsen

Har du flyttat?

Då är det viktigt att du lämnar in adressändring till föreningen.

Skicka till sekreterare@koloni-fritiden.se eller

Koloniträdgårdsföreningen

Fritiden

Planteringsv. 42

262 50 Ängelholm

//Styrelsen